mandag den 2. april 2012

En spurvs forårsbekendelser


Ordleg, HeyTell og Matadormania. Ting, som man ikke skal være for fin til lige at hive op af baglommen, folkens – et fint mix af alt det moderne stads og så lige et pift af Maude. 

Prøvligeoghørher. Jeg kan fandme ikke finde det store at brokke mig over for tiden. Det skulle da lige være rosiner – de skal generelt bare holde deres kæft. Og fuck af. Men nu hvor forårsfornemmelserne bølger gennem min gamle sjæl som en weekendtur til Lalandia, så er det sgu blevet tid til en hurtig update på ting, jeg sporter. Og det burde du også gøre.

I gode gamle dage, dengang neon var at finde på trøjen, og Jimi&René var et hot boyband, der florerede en bræt-dille, som var pisse sjov for alle andre end de ordblinde. Der er naturligvis tale om det hyggelige ”skrible skrable” spil, som de fleste i dag kender som Wordfeud, hvor man tæsker løs på vennerne i den virtuelle verden. Så har du en værdig modstander i tankerne, så smid en WF-invite – and let the games begin. Lad mig bare sige, at det er en helt igennem fantastisk følelse at uddele bøllebank til en kæk eks, en fuldfed flirt eller en højrøvet slægtning. Når det sker. Fatter stadig ikke alle de gange jeg taber?? 100 procent ”ikke forstået”. Nå, men hovedformålet er heller ikke nødvendigvis at vinde, det er dermed noget ganske andet. Nemlig alle de infantile fnis og gakkeløjer, man spontant oplever i fuld flor, når man trykker på ”play” knappen og ser ordet SÆD lyse op på skærmen. Et S ord der ligger godt i munden hos nogle, men som hos andre er et fy-ord. Næste mission er ordet PENIS … derefter SKRÆV. Åhhhh jeg hygge-klukker allerede bare ved at skrive det her! Den dag ordene DILLERBASSE og VINKEMIS bliver officielt godtaget i spillet, tager jeg fri fra job bare for at game i døgndrift.

Næste hit på listen er den fantastiske mulighed for at rende rundt og lege Top-Gun eller tung trucker. Installer walkie-talkie app’en og du entrerer en helt ny verden, som før kun er betrådt af folk i uniformer – eller wife-beater. Men nu er universet dit, så gå all in og fyr den max af. Det skylder du dig selv. Enhver modtaget besked bekræftes med et ”A-ok” eller ”Roger that”. Enhver besked bør afsluttes med ”Over and out”. Og så fremdeles. F.eks. hvis du lige vil tjekke op på om din ven har styr på shittet– så lyder det sådan her: ”Check one, two – what’s your status, please confirm. Over and out.” Du kan naturligvis også blot tale dansk, MEN, det fritager dig ikke fra at bruge begreberne ”Over and out”, ”Roger that” osv. i start og slut. Sådan er reglerne! Hvis du er lidt rutineret, så tager du den lige et skridt videre – og tildeler dig selv et kode-navn. Rubberduck er nok noget af det største, man kan kalde sig selv. Lige efter Spurven.

Men pas nu godt på. Fald ikke i fælden. Det er satme blevet så skide trendy altid at være online og tale om apps, sociale medier og det der er værre. Og er der noget du pænt meget nok har lyst til at lade være med, så er det bare at følge trop og være en overprætentiøs modemøgluder. Ja, det var ikke et pænt ord, bevares, men jeg synes ikke man skal diskriminere, bare fordi sammensætningen af bogstaver tilfældigvis kan smage en smule af sukat. Skal du være en hyggesnob i ny og næ, og det mener jeg bestemt du skal, så gør det korrekt – det handler om stil! Og også lidt om liderlighed. Folk med dybde og integritet nok til at sætte iPhone 4’eren på lydløs, sætte Libratone på pause og snuppe en retrotur med Misse og Maude på dvd’en, er bare møgsexede. Sandhed! Matadormarathon er det nye brun. For det første er det DKs bedste serie, ever. Og hvis du ikke tror mig, kan vi lægge arm om det! For det andet er der citatinferno af pureste kvalitet lige fra Hans Christians lune til Mads Skjerns kyniske udbrud. For slet ikke at tale om Maudes enestående attitude, som vi alle kender fra os selv, men ikke sådan helt går og indrømmer til andre end Psyko-Eva: "Puha, de lugter, Hans Christian." … Lige præcis, nedtursungerne i pøblen fra de dårlige postnumre kan man bare ikke altid lade være med at bemærke :-) Og mangler man lidt intriger og spænding i hverdagen, kan man bare køre den ind som en gal Misse Møge: ”DE ER DRAGET AF MIG!!”. Det er det jeg siger, nogle gange handler det også bare sådan lige lidt om almen liderlighed. Altså lidenskab. På den pæne måde. Kemi og poesi. Uden grimme ord.

2 kommentarer:

  1. Ninerfyrre, Ninerfyrre - hvor er De?!

    Over and out!

    SvarSlet
  2. Roger that, præcis sådan der! Over and out.

    SvarSlet